Wat houdt de schadevergoeding in?

Indien een verzoek voldoet aan alle criteria in de schaderegeling kan het bestuur besluiten een zogenaamde voorziening toe te kennen. Deze voorziening bestaat uit een geldbedrag waarmee bouwwerkzaamheden aan de woning kunnen worden uitgevoerd.

Deze reparaties zijn tijdelijk. Het is niet de bedoeling dat daarmee de woning volledig wordt opgeknapt. Het geldbedrag wordt door de stichting rechtstreeks overgemaakt aan een aannemer. U als verzoeker vrijwaart de stichting van mogelijke schadeclaims als gevolg van de bouwwerkzaamheden.

De keuze van de aannemer

Indien de stichting van oordeel is dat uw woning hersteld moet worden, kunt u uit een door de stichting opgestelde lijst van drie aannemers een tweetal aannemers vragen een bestek en offerte in te dienen bij de stichting. Zij beoordeelt dan welke aannemer de opdracht krijgt. U krijgt hiervan bericht en u kunt dan de
aannemer de opdracht geven.

De stichting kan aangeven wanneer de werkzaamheden uiterlijk gereed moeten zijn. Bouw- en woningtoezicht in uw gemeente voert tot slot een eindcontrole uit.
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK